Nyhetsplock fredag 13 september 2024

Publicerad 2024-09-13

Tog springnota efter en månad på hotell, utredningar om drönarlarm läggs ned, hemtjänstskandalen i Uppsala växer, norsk polis börjar patrullera i Sverige och Jon Bon Jovi stoppade självmordsförsök.

Tog springnota efter en månad på hotell. En tidigare dömd bedragare i 25-årsåldern bodde nästan en månad i en svit på stadshotellet i Eksjö och tog sedan springnota.
Mannen checkade in i december och uppgav då att han kom från ett företag och bad att få hotell- och restaurangnotan på faktura. När det var dags att betala de 64 438 kronorna var mannen spårlöst borta, rapporterar Smålands-Tidningen.
– Man slutar aldrig att förvånas över människor. Men vi brast lite i våra rutiner och kollade inte upp företaget tillräckligt noga, säger hotellchefen Suzanne Jonsson till tidningen.
Hotellet polisanmälde händelsen. Mannen greps nyligen och har nu häktats misstänkt för en rad hotellbedrägerier.

Utredningar om drönarlarm läggs ned. Två av de tre polisutredningar som inletts efter drönarlarmen på Arlanda flygplats i veckan läggs ned, rapporterar P4 Stockholm.
Polisen uppger att man inte kunnat bekräfta att det rört sig om drönare.
Inte heller i den utredning som fortfarande pågår har man konstaterat drönare, men i den finns fortsatt utredningstekniska åtgärder att vidta, skriver polisen till P4 Stockholm.
Observationer om misstänkta drönare vid flygplatsen gjordes i söndags, måndags och tisdags.

Hemtjänstskandalen i Uppsala växer. Ytterligare två anställda i hemtjänsten i Uppsala stängs av, misstänkta för sexövergrepp mot vårdtagare, rapporterar UNT.
En man har redan avskedats, misstänkt för att ha våldtagit två äldre kvinnor som han vårdade. Ännu en man som tidigare dömts för våldtäkt har stängts av.
Först efter UNT:s avslöjanden om övergreppen, och ett halvår efter att en kvinna larmat om att en av männen blottat sig för henne, har Uppsala kommun dragit igång en egen granskning. Nu vill kommunen införa bakgrundskontroller i belastningsregistret av de anställda.

Norsk polis börjar patrullera i Sverige. Norsk polis får nu grönt ljus att arbeta i Sverige med full behörighet, rapporterar SVT Värmland.
Bakom samarbetet ligger den svenska gängkonflikten som spritt sig över gränsen till Norge.
Tillståndet gäller under en längre period i gränsområdet i Värmland och Dalarna.
De kommer att patrullera med svensk polis och även bära vapen.

Jon Bon Jovi stoppade självmordsförsök. Rockstjärnan Jon Bon Jovi hyllas för att ha stoppat ett självmordsförsök då han fått en kvinna att inte hoppa från en bro i Nashville i USA i tisdags kväll, apporterar flera medier.
Bon Jovi ska ha varit på platsen för att spela in en musikvideo. På en övervakningsfilm som polisen i Nashville släppt ser man Bon Jovi och en annan person gå fram till kvinnan, som låter sig övertygas att klättra tillbaka från andra sidan broräcket.
Kvinnan har fått vård efter händelsen, uppger en talesperson för polisen för ABC News.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.