Nyhetsplock torsdag 24 oktober 2024

Publicerad 2024-10-24

Skolbuss i diket efter att chaufför somnat, sjönöd i centrala Stockholm visade sig vara övning, kvinna ihjältrampad av ko och misstänkt terrordåd i Turkiet.

Skolbuss i diket efter att chaufför somnat. En skolbuss körde i diket på Bergnäset i Luleå på onsdagsmorgonen, rapporterar NSD.
Elever uppger för tidningen att föraren somnat vid ratten. Ingen ska ha skadats fysiskt i samband med dikeskörningen.
Polisen har varit på plats och föraren har fått lämna ett rutinmässigt utandningsprov och var nykter. En anmälan om grov vårdslöshet i trafik är upprättad och bussen är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Sjönöd i centrala Stockholm visade sig vara övning. Flera personer hörde av sig till Aftonbladet igår, om en sjöräddning som pågick på en fjärd mellan Stockholm och Nacka.
Sjöfartsverkets räddningshelikopter syntes hovra över en mindre färja.
Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral meddelade dock att allt bara handlade om en övning där man genomförde evakuering från en båt.

Kvinn ihjältrampad av ko. En kvinna i 80-årsåldern misstänks ha trampats ihjäl av en ko i Godshill utanför Bournemouth i England, skriver Aftonbladet.
Bara några dagar tidigare attackerades en 63-årig man av en ko på samma plats. Mannen lyckades rulla undan från djurets stampande klövar och klarade sig med lättare skador.
– Jag var allvarligt rädd för att den där saken antingen skulle döda mig eller allvarligt skada mig, säger Kevin Parker till Bournemouth Echo.

Misstänkt terrordåd i Turkiet. Fyra personer har dött och 14 har skadats i vad turkiska myndigheter klassar som ett misstänkt terrordåd mot det statliga flyg- och försvarsföretaget TAI, rapporterar flera medier.
Det var på eftermiddagen som någon form av explosion skedde vid företaget och bilder visar hur beväpnade gärningspersoner tog sig in på företaget. Flera turkiska medier har haft uppgifter om att en gisslansituation kan ha pågått, men under eftermiddagen igår meddelade Selim Cirpanoglum, som är borgmästare i distriktet, att attacken var över.
En kvinnlig och en manlig misstänkt terrorist ska ha dödats i samband med attacken.
Den turkiska försvarsministern pekar ut PKK som ansvariga.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.