Nyhetsplock tisdag 22 oktober 2024

Publicerad 2024-10-22

Kommunbil använd som murbräcka, justitieministern fördömer fotbollsbråk, pendeltåg utrymt efter misstänkt väska, mördare anses lida av en allvarlig psykisk störning och påverkad man tvättade sina kläder olagligt.

Kommunbil använd som murbräcka. Tidigt på måndagsmorgonen larmades polis till Hedströms Åkeri i Svenljunga efter rapporter om en pågående stöld. Patruller som anlände till platsen såg att en av Svenljunga kommuns tjänstebilar använts för att forcera grinden in till åkeriet. Inga misstänkta fanns kvar när polisen kom fram. I nuläget finns ingen gripen.

Justitieministern fördömer fotbollsbråk. Den svenske justitieministern Gunnar Strömmer (M), uttalade sig med anledning av det bråk som uppstod under söndagens match mellan Hammarby och Djurgården. Polisen beslutade att avbryta matchen i 76:e minuten efter att supportrar kastat in bland annat pyroteknik på planen.
– Alla är väl överens om att det inte är acceptabelt att det kastas in olika typer av pyroteknik, säger Strömmer i SVT:s Nyhetsmorgon.

Pendeltåg utrymt efter misstänkt väska. Ett pendeltåg samt perrongen vid Spånga station, norr om Stockholm, utrymdes under måndagen efter att någon larmat om att en okänd väska hittats ombord.
– Det är ingen på tåget som äger väskan om man säger så. Vi ska titta på om det kan röra sig om ett misstänkt farligt föremål, sa Per Fahlström, presstalesperson vid polisen till Aftonbladet i samband med insatsen.
Väskan visade sig inte innehålla något farligt föremål. Den verkar ha varit kvarglömd av en resenär.

Mördare anses lida av en allvarlig psykisk störning. Den 18-årige man som åtalats och anses skyldig för att i mars ha mördat sin skolkamrat Maja i Skene, Marks kommun, har nu genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Resultatet visar att han begick mordet under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Han har även bedömts lida av störningen när han genomgick undersökningen. Dom i målet meddelas den 28 oktober.

Påverkad man tvättade sina kläder olagligt. Polis kallades till ett boende i Laholm efter rapporter om att någon gjort olaga intrång i en tvättstuga. När polisen tog sig in i tvättstugan fann de en påverkad man i full färd med att tvätta. Den misstänkte togs med av patrullen, tillsammans med hans ofärdiga tvätt.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.