Nyhetsplock måndag 7 oktober 2024

Publicerad 2024-10-07

Attackerade med trädgårdsverktyg, bilbrand i Mall of Scandinavia, stölder av hjärtstartare och häst skottskadad i Malmö.

Attackerade med trädgårdsverktyg. SOS alarm fick under söndagseftermiddagen in samtal om ett bråk i Kristianstad. Första polispatrullen på plats möttes av en aggressiv kvinna beväpnad med ett trädgårdsverktyg som hon hade ryckt åt sig från en man och gått till attack. När kvinnan skulle gripas uppstod tumult, men ingen skadades. Hon greps som misstänkt för mordförsök, hot/våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Bilbrand i Mall of Scandinavia. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades vid lunchtid under söndagen till gallerian Mall of Scandinavia i Solna, efter rapporter om att en bil fattat eld i parkeringsgaraget. Enheter från tre stationer skickades till platsen. Branden släcktes inom en timme, inga ska ha skadats. Polis utreder händelsen, men vid pressläggning fanns ingen officiell brottsmisstanke.

Stölder av hjärtstartare. Flera hjärtstartare har blivit stulna under kort tid, bland annat i Täby och i Malmö, rapporterar TV4 Nyheterna.
– De kan rädda liv och det kan vara på en hårsmån. Det är helt horribelt, säger Rickard Friberg, vice ordförande i bostadsrättsföreningen Toftängen i Malmö som blivit bestulna på hjärtstartare.
Hjärtstartare kostar upp till 30⁠ 000 kronor, installation och uppvärmt skyddsskåp inkluderat.
– Syftet med en hjärtstartare är ju att rädda liv och användningsområdet är väldigt, väldigt begränsat. Batterierna är gjorda för de här modellerna och kan inte användas någon annanstans. Jag kan inte se att det finns någonting stöldbegärligt med dem, säger Thomas Hermansson, som är ansvarig för Sveriges hjärtstartarregister.

Häst skottskadad i Malmö. En häst som befann sig i en hage på Jägersrovägen i Malmö tros ha blivit skottskadad, detta enligt vad SR P4 Malmöhus rapporterar. När djuret skulle hämtas upptäcktes ett stort blödande sår bakom höften, enligt den undersökande veterinären verkar det vara en skottskada. En annan häst hade en skärskada på nosen. Ingen misstänkt finns i nuläget. Polisen har inlett en förundersökning gällande grovt djurplågeri och grov skadegörelse.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.