Nyhetsplock lördag 5 oktober 2024

Publicerad 2024-10-05

Två handgranater exploderade i Göteborg, sex tonåringar skadades i en trafikolycka, man kastade möbler för att hindra polisen och 80-åring död efter brand på äldreboende.

Två handgranater exploderade i Göteborg. Polis och räddningstjänst larmades till två adresser i Göteborg under natten till fredagen med drygt tre timmars mellanrum. Granater hade kastats mot ett flerfamiljshus i Partille och en fastighet i Angered. Det befann sig personer i de två bostäderna, men ingen ska ha skadats fysiskt. Polisen har inlett två förundersökningar om grov allmänfarlig ödeläggelse. Eventuella samband mellan de två detonationerna undersöks.

Sex tonåringar skadades i en trafikolycka. Under torsdagskvällen körde en bil med sex tonåringar igenom en rondell och krockade med en stenpelare i Fredrikstad, Norge.
– Alla sex i bilen är 16-åriga pojkar, säger Halvor Andersen vid polisen till VG.
Tonåringarna skadades och fördes till sjukhus, för två av pojkarna är tillståndet kritiskt och ena tonåringen flögs iväg med ambulanshelikopter. Stenpelaren som tonåringarna krockade in i väger flera hundra kilo och den ska enligt uppgifter från polisen ha flyttats flera meter.
– Enligt vår bild var det väldigt hög fart inblandad.

Man kastade möbler för att hindra polisen. Under torsdagskvällen larmades polisen till en lägenhet i Huddinge, en man i 40-årsåldern stod på sin balkong och kastade ut möbler och annat husgeråd. Mannen uppträdde aggressivt och när polis kom till platsen kastade mannen ut saker från lägenheten för att förhindra att patrullen kunde ta sig fram.
När polisen kunde ta sig upp till lägenheten greps han för skadegörelse och blåljussabotage. Ingen person skadades men två personbilar som stod nedanför balkongen ska enligt uppgift blivit skadade.

80-åring död efter brand på äldreboende. Under torsdagskvällen startade en brand på ett äldreboende i Höör i Skåne. På fredagsmorgonen meddelade polisen att en man i 80-årsåldern har dött.
Anhöriga till den avlidne är underrättade. I dagsläget letar inte polisen efter någon misstänkt för branden, men en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.