Nyhetsplock söndag 29 september 2024

Publicerad 2024-09-29

Bilist smet efter att ha slagit annan bilist, skott mot bostad i Märsta, meteorolog avbröt direktsändning för att rädda kvinna och många döda i två masskjutningar i Sydafrika.

Bilist smet efter att ha slagit annan bilist. Två bilar krockade på Wieselgrensplatsen i Göteborg under lördagseftermiddagen.
– En av förarna ska ha klivit ut ur bilen och enligt inringaren så ska personen ha utfärdat ett slag och sedan kört i väg, säger polisens presstalesperson Jens Andersson till GP.
Polisen har letat efter den smitande bilisten, men utan framgång. Ingen person ska ha skadats.

Skott mot bostad i Märsta. En bostad i Märsta, norr om Stockholm, har beskjutits genom ytterdörren, rapporterar TV4 Nyheterna.
Larmet kom vid 14-tiden under lördagen. Flera personer befann sig i bostaden, men ingen skadades. Händelsen utreds som mordförsök. Ingen är i nuläget gripen.

Meteorolog avbröt direktsändning för att rädda kvinna. Fox News meteorolog Bob Van Dillen räddade en kvinna som fastnat i vattenmassor mitt under en direktsändning, rapporterar flera medier.
Van Dillen berättade om orkanen Helenes framfart på plats i Peachtree Creek i Atlanta. Då hördes en kvinnas desperata rop på hjälp. Den nödställda kvinnan, Angelina Madut var på väg hem från sitt nattskift och hade kört sin bil rakt in i ett översvämmat område. Hon satt fast och bilen fylldes med vatten.
– Jag ska se om jag kan hjälpa kvinnan lite. Jag är snart tillbaka, sa Van Dillen och lämnade sändningen.
Strax därefter kunde tv-tittarna se hur Van Dillen kom vadande tillbaka med Angelina Madut på ryggen. Enligt Van Dillen nådde vattnet upp till Maduts hals när han nådde henne.

Många döda i två masskjutningar i Sydafrika. Minst 17 personer har dött i två masskjutningar i Sydafrika, rapporterar BBC.
Skjutningarna ägde rum i två hus som låg i samma stadsdel i staden Lusikisiki under fredagen. Tolv kvinnor och en man dog på ena platsen och tre kvinnor och en man dog på den andra platsen. Ytterligare en person vårdas med kritiska skador på ett sjukhus. Offren ska ha varit släktingar och grannar.
Ännu har ingen gripits och jakten på gärningspersoner pågår.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.