Nyhetsplock söndag 22 september 2024

Publicerad 2024-09-22

Vapengömma hittad i Linköping, försvunnen katt vandrade 150 mil hem, knivskuren efter att ha försökt stoppa bråk, mopedist försökte köra på polis och man från Malmö stickskadad.

Vapengömma hittad i Linköping. Flera ungdomar greps under fredagskvällen misstänkta för grovt vapenbrott i Berga i Linköping. Det inträffade efter att polisen fått syn på ett gäng ungdomar i en skog i området som plötsligt började springa från en skogsdunge.
”Polispatrull på plats fick känslan av att det kunde finnas något intressant vid skogen där och valde därför att spärra av platsen. En hundförare kallades dit och hittade någon form av vapen”, skriver polisen på sin hemsida.
Tre av pojkarna som greps är mellan 16 och 18 år. De har numera anhållits på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott.

Försvunnen katt vandrade 150 mil hem. Umder en campingresa i juni i nationalparken Yellowstone, Wyoming, försvann katten Rayne Beau.
Ägarna Benny och Susanne Anguiano, letade efter honom i fyra dagar innan de till slut gav upp. Men 60 dagar och 150 mil senare dök katten upp igen, på en gata i Roseville, Kalifornien. Platsen där han hittades ligger ungefär 30 mil från parets hem i Salinas, rapporterar amerikanska medier.
Ägarna vet fortfarande inte hur katten lyckades ta sig mellan delstaterna, men tror att han gjorde största delen av vandringen på egen hand. När han hittades var hans tassar i dåligt skick och han hade tappat stor del av sin kroppsvikt. Nu hoppas de att människor ska känna igen katten och berätta mer om hans väg hem.
– Jag hoppas att någon ska säga ”hallå, jag kommer ihåg den där katten, jag såg honom där och där”, säger Benny Anguiano.
Katten mår under omständigheterna bra och har nu fått en GPS-spårare.

Knivskuren efter att ha försökt stoppa bråk. Under natten till lördagen blev en man i 20-årsåldern attackerad med kniv på McDonalds i Göteborg. Brottsoffret skulle försöka stoppa ett bråk mellan för honom två okända män. I samband med detta blev han knivskuren. Han fördes till sjukhus för vård, skadorna uppges vara ytliga. Polis sökte området, men ingen misstänkt kunde gripas. En förundersökning gällande grov misshandel har inletts.

Mopedist försökte köra på polis. Polis larmades till en livsmedelsbutik i Örebro efter att inringare rapporterat att flera ungdomar på mopeder kört runt berusade och nästan kört på kunder. I samband med att patruller som anlände till platsen försökte få kontroll på situationen, så försökte en av ungdomarna köra över en polis. Den minderårige pojkens föräldrar kontaktades, han är misstänkt för våld mot tjänsteman.

Man från Malmö stickskadad. En man i 40-årsåldern uppges ha blivit skadad av ett knivlikande föremål. Han fördes till sjukhus med ambulans för vård av vad som beskrivits som allvarliga men inte livshotande skador. Polisen, som larmades cirka 17:30 på lördagseftermiddagen, ska ha gripit en misstänkt gärningsman i 35-årsåldern på brottsplatsen. Denne ska senare, efter beslut av åklagare, har blivit anhållen som misstänkt för grov misshandel. Offer och misstänkt ska ha känt varandra.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.