Nyhetsplock onsdag 4 september 2024

Publicerad 2024-09-04

Man i 70-årsåldern gripen för skjutning, ölbil välte, rånad och misshandlad vid tankning, 59-åring gripen för mordförsök i Småland och över 100 döda i rymningsförsök från fängelse.

Man i 70-årsåldern gripen för skjutning. Polis larmades till en villa i Karlskrona sedan någon rapporterat en skottlossning. På plats kunde det konstateras at en man i 70-årsåldern tagit sig in i en bekants hus och på något ännu inte offentliggjort sätt avfyrat ett skjutvapen. Därefter ska den misstänkte ha avvikit från adressen. Brottsoffret är en man i 50-årsåldern. Den misstänkte gärningsmannen greps kort därefter, efter att polisen genomfört en sökinsats i närområdet.

Ölbil välte. En ölbil körde under tisdagen av vägen vid riksväg 40 i närheten av Gullered. Det var i samband med att fordonet väjde för ett djur som föraren förlorade kontrollen och lastbilen hamnade i diket och vältes över på sidan. Inga personskador ska ha rapporterats, även ölen ska enligt uppgift ha klarat sig.

Rånad och misshandlad vid tankning. En man i 30-årsåldern hade svängt in på en bensinmack i Eriksberg, på Hisingen i Göteborg för att tanka. När han stod och fyllde på kom två maskerade män och gick till attack. Med slag och sparkar fick de tag på nycklarna och stal mannens bil, en grå BMW. Brottsoffret skadades allvarligt och fördes till sjukhus. Han fick frakturer i ansiktet och smärtor över hela kroppen. Ingen har ännu gripits.

59-åring gripen för mordförsök i Småland. Under natten till tisdagen skickades polis till ett boende i Ljungby kommun efter larm om ett misstänkt mordförsök. Personal hade uppmärksammat hur en 40-årig man på boendet hade blivit stucken med något knivliknande föremål. En 59-årig man som ska vara bekant med brottsoffret har gripits som misstänkt.
– Det rör sig om ett slags boende, jag kan inte säga exakt vad det är. Målsägande har fått någon form av stickskada och jag vet inte hur pass allvarliga skador det rör sig om, men vi har brottsrubriceringen försök till mord, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl till Aftonbladet.

Över 100 döda i rymningsförsök från fängelse. Under måndagen genomfördes ett rymningsförsök från ett fängelse beläget i Kongo-Kinshasas huvudstad Kingshasa. Under flyktförsöket ska 129 fångar ha dött, av dessa sköts drygt 20 personer till döds av vakter. Ytterligare 60 personer skadades. Makalafängelset är den största anstalten i den centralafrikanska regionen. Det är byggt för 1500 intagna, men huserar omkring 12 000. Förhållandena på fängelset är vad som ska ha varit bakgrunden till den rymningsförsöket.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.