Nyhetsplock tisdag 3 september 2024

Publicerad 2024-09-03

Tre farliga föremål på ett dygn, två miljarder i kokain beslagtaget, ytterligare gripen för mord på britter, fyra dömda för inblandning i narkotikaaffärer och pojke misshandlad.

Tre farliga föremål på ett dygn. Under mindre än 24 timmar larmades polis till Rosengård i Malmö vid tre olika tillfällen efter rapporter om farliga föremål. Det senaste var en attrapp som var tillverkad för att se ut som en skarp bomb. Den visade sig dock vara helt ofarlig. Detsamma gällde övriga två incidenter. Polisen utreder eventuella samband mellan de tre händelserna. Ingen är i nuläget gripen. Den sista attrappen ansågs så pass verklig att en förundersökning om grovt olaga hot har inletts.

Två miljarder i kokain beslagtaget. Polisen i Guyana har gjort det största beslaget i landets historia. Drygt 3 600 kg kokain togs i beslag vid ett tillslag. Säkerhetsministern Robeson Benn har till media uppgivit att värdet ligger på omkring 200 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka två miljarder kronor. Narkotikan hittades nedgrävd i flera gropar. En person har gripits. Ytterligare två söks av polisen.

Ytterligare gripen för mord på britter. I somras hittades två brittiska män mördade i en utbränd bil i Malmö. Strax efter fyndet som skedde i juli, greps två personer som sedermera häktades som misstänkta för inblandning i mordet. Nu har ännu en misstänkt frihetsberövats. Polisen är förtegen om på vilket sätt den anhållne har med dubbelmordet att göra.

Fyra dömda för inblandning i narkotikaaffärer. Södertörns tingsrätt har dömt fyra personer till långa fängelsestraff för att på ett eller annat sätt ha varit inblandade i hanteringen av 30 kilo kokain. Två av dem dömdes för grovt narkotikabrott till åtta respektive åtta år och 11 månaders fängelse. Den tredje personen som stod åtalad för medhjälp fick fyra års fängelse. En fjärde hade sedan tidigare dömts till 10 års fängelse för grov narkotikaverksamhet av Värmlands tingsrätt och döms nu till ytterligare 2 år och 11 månaders fängelse.

Pojke misshandlad. En pojke i 15-årsåldern blev misshandlad under söndagskvällen av ett flertal personer. Attacken skedde i Enköping. Brottsoffret togs till sjukhus med ambulans, skadeläget har inte offentliggjorts. En förundersökning om grov misshandel har inletts.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.