Nyhetsplock torsdag 22 augusti 2024

Publicerad 2024-08-22

Kvinnor åtalas för våldtäkt, knivbråk på grundskola, nya uppgifter i 21 år gammalt mord och man anhållen för dödsskjutning i Gävle.

Kvinnor åtalas för våldtäkt. Två kvinnor åtals för grov våldtäkt av en annan kvinna som ska ha skett i maj i Rissne, nordvästra Stockholm. Enligt åklagarens gärningsbeskrivning har kvinnorna fört upp ett okänt föremål i den utsatta kvinnans kropp, vilket är en sexuell kränkning som räknas som våldtäkt. Brottsoffret ska även ha misshandlats och dödshotats. De två åtalade ska enligt uppgift vara släkt med varandra.

Knivbråk på grundskola. Två jämnåriga flickor på en grundskola i Karlskoga började i måndags att bråka med varandra, rapporterar SVT.
En av flickorna ska ha dragit fram en kniv och allvarligt skurit den andra. Bråket ska ha börjat under lunchtid utomhus och enligt uppgift finns ett 15-tal vittnen. Skadeläget för den skurna flickan är oklart.
– Det finns en anmälan som rubriceras som misshandel/grov misshandel, säger Anders Dahlman vid polisregion Bergslagen.

Nya uppgifter i 21 år gammalt mord. Det var i mars 2003 som Veronica Lin hittades mördad i sin grannes lägenhet belägen i västra Göteborg. Mer än två decennier senare är hennes mord fortfarande olöst. Hennes make, en kinesisk affärsman som hon låg i skilsmässa med, greps som misstänkt 2016. Han dömdes för anstiftan till mord, men på grund av en jävig nämndeman fick processen tas om och då friades han. Nu har samma man häktats i Kina, misstänkt för mord, detta enligt vad SVT Nyheter rapporterar. Vilket mord det gäller har inte offentliggjorts, men den kinesiska polisen har kontaktat Veronica Lins familj för att få detaljer om utredningen. Svensk åklagare har bekräftat uppgifterna.

Man anhållen för dödsskjutning i Gävle. I somras besköt någon en nattklubb i Gävle, nu har en misstänkt gärningsman gripits och anhållits efter beslut av åklagare. Det var den 28 juli som någon öppnade eld mot nattklubben i samband med stängning. En 23-årig man dog och två andra män skadades, samtliga var kända av polisen sedan tidigare. Enligt uppgift ska detta ha varit en uppgörelse i kriminella kretsar.


 

 

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.