Nyhetsplock tisdag 13 augusti 2024

Publicerad 2024-08-13

13-åring misstänkt för skjutning, intrång vid anstalt, äldre kvinna misstänkt för mordförsök, fängelse för man som attackerade advokat och duva som ”knarkkurir”.

13-åring misstänkt för skjutning. En man i 25-års åldern sköts på öppen gata i Malmö i söndags. Omgående grep polisen en misstänkt gärningsman.
Det visar sig nu att denne är en pojke på 13 år, enligt uppgifter till Sydsvenskan. Han är därmed för ung för att hållas gripen och är omhändertagen av sociala myndigheter. Sydsvenskan skriver att polisen misstänker att 13-åringen rekryterats för att utföra skjutningen. Pojken ska ha haft en skarpladdad pistol på sig när han greps.
För den skottskadade mannen uppges läget vara allvarligt men stabilt.

Intrång vid anstalt. En person tog sig in på anstalten Östragård i Vänersborg under natten mot måndag, skriver polisen på sin hemsida. Mannen ska ha placerat en påse vid väggen till anstalten, troligtvis avsedd för en av de intagna. Enligt Expressens uppgifter var det en påse med mat från McDonalds.
Mannen, som är i 25-årsåldern greps och misstänks för grovt olaga intrång.
I samband med händelsen fick en polis kokande vatten över sig genom ett av anstaltens fönster. Händelsen rubriceras som sabotage mot blåljusverksamhet.
Polisen behövde söka upp sjukvård men klarade sig med lindriga skador.

Äldre kvinna misstänkt för mordförsök. En kvinna i 80-årsåldern har gripits misstänkt för mordförsök på en man i 70-årsåldern som hittats stickskadad, skriver Aftonbladet. Brottet ska ha skett i en bostad i Stockholm.
– De första uppgifterna är att mannen var vaken och fördes med ambulans till sjukhus, säger polisens presstalesperson Nadya Norton.
Enligt SVT Nyheter Stockholm är mannen svårt skadad. Han och kvinnan uppges vara bekanta.

Fängelse för man som attackerade advokat. Den man som attackerade en advokat i april döms till fem år och sex månaders fängelse, skriver Norrköpings Tidningar.
– Det här var ett allvarligt angrepp där målet var att skada ögonen, säger rådmannen Anders Hellborn.
Mannen, som är i 65-årsåldern, attackerade den kvinnliga advokaten och misshandlade henne så svårt att hon förlorade synen på ena ögat.

Duva som ”knarkkurir”. Ett kafé på Södermalm i Stockholm fick u under förra veckan en oväntad gäst, i form av en duva med något i näbben. Det var inga övergivna smulor, utan istället fanns en påse hasch, rapporterar P4 Stockholm.
– En duva kom flygande och satte sig vid kaféet och hade något i näbben. När den flög därifrån lämnade den sitt förvärv där och då såg föreståndarinnan att det var en liten red line-påse. Polispatrullen som anlände kunde konstatera att det var hasch i påsen., säger Victor Adolphsson vid Södermalmspolisen till radiokanalen.
Någon misstänkt duva är ännu inte gripen.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.