Paragraf rekommenderar

Underhållning för sensommaren

Publicerad 2024-08-11

Sommaren är inte slut än och ni som har sen semester eller som tar lite extra ledighet under de sista varma veckorna, kanske vill ha inspiration till trevlig underhållning. Paragrafs redaktion har därför hört sig för och sammanställt en helt ovetenskaplig, tillika helt subjektiv lista på bra böcker, poddar och serier för den krimintresserade.

Poddar

1. Prime Crime: För er som är intresserade av verkliga svenska rättegångar kan lyssna på inspelade vittnesmål med mera från en massa både kända och okända fall (har en egen app där allting sänds).

2. Podme Crime: För dig som tycker om true crime, så är denna en av de bättre poddarna.

3. Seriemördarpodden: Dan Hörning har en uppsjö av poddar för alla som vill lyssna på verkliga berättelser om ond bråd död.

Böcker

1. Fly av Anders Roslund. Senaste delen i serien om Piet Hoffmann och Ewert Grens, som från början skrevs tillsammans med den numera avlidne Börge Hellström, som dessutom var en av Paragrafs fasta krönikörer.

2. Offer i frack av Carin Hjulström. En mysdeckare, perfekt för en varm sensommardag.

3. Rendezvous av Björn Hellberg. Detta är bok nummer 28 i Sten Wall-sviten. Som alltid välskriven och spännande med välkända karaktärer.

TV-serier

1. Advokater: Serie i fyra delar på SVT-play där man följer tre försvarsadvokater i deras dagliga liv.

2. I dina händer: Fjortonårige Dogge skjuter sin vän Billy, en serie på Netflix om gängkriminalitet, lojalitet och skjutningar. En högaktuell serie med tanke på allt gängvåld i dagens samhälle.

3. True Detective: Har ni inte sett senaste säsongen, eller kanske inte sett serien alls, då är den att rekommendera för alla som älskar krimserier. Finns att streama på HBO Max.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.