Nyhetsplock söndag 11 augusti 2024

Publicerad 2024-08-11

Två svenskar häktade för kioskdåd i Danmark, häktad för kvinnomord i Arvika, kvinna bet polis i fingret och bil misstänktes ha kört in i demonstration.

Två svenskar häktade för kioskdåd i Danmark. I veckan kastades en handgranat in i en kiosk i Köpenhamn. Två personer, en 24-årig man och en jämnårig kvinna, greps för dådet på svensk mark och har utlämnats till Danmark där de nu har häktats som misstänkta för mordförsök och innehav av en handgranat samt för att ha orsakat en explosion. Såväl mannen som kvinnan nekar till brott.

Häktad för kvinnomord i Arvika. Under torsdagskvällen hittades en kvinna mördad i en villa i Arvika. Inom kort grep polis maken som misstänkt för dådet. Mannen, som är i 40-årsåldern, har nu häktats av Värmlands tingsrätt. Misstankarna gäller mord och två fall av barnfridsbrott.

Kvinna bet polis i fingret. Under natten till lördagen larmades polis till en adress i centrala Göteborg efter rapporter om ett bråk. Patrullerna som anlände kunde konstatera att bland annat en kvinna i 20-årsåldern var en av de misstänkta. När ett gripande skulle ske bet kvinnan en polis i fingret samtidigt som hon drog tjänstemannen i håret. Efter lite tumult belades den misstänkta med fängsel och greps som misstänkt för bland annat våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Polisen som angreps fick inte allvarligare skador.

Bil misstänktes ha kört in i demonstration. Vid 14-tiden under lördagen fick polis in ett larm om en allvarlig incident i en demonstration.
– Initialt kommer det in ett samtal om att en bilist kört in i en demonstration och att någon skulle vara skadad, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson till Aftonbladet.
Demonstrationen fortsatte dock vidare och mötte upp polis längre fram. Förutom skrapsår var ingen skadad. Bilföraren kontaktade också polisen och sa sig har blivit omringad och attackerad av demonstranter. Bland annat ska någon ha punkterat ett däck. Han tog sig från platsen och inväntade polis.
– Vi har fått in två skilda förklaringar om det som ska ha skett. Vi vet inte i nuläget vad som är stämmer och vi ska utreda och hålla förhör för att ta reda på mer, säger Peter Adlersson till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.