Nyhetsplock måndag 5 augusti 2024

Publicerad 2024-08-05

Misstänkt föremål var handgranat, tysk häktas för misstänkt båtmord i Göteborg, miljardförlikning efter bränderna på Hawaii, brunnslock stulna i Skåne och två till sjukhus efter bilbrand.

Misstänkt föremål var handgranat. Under gårdagen kom larm om ett misstänkt föremål i Trelleborg. Enligt TV4 Nyheternas uppgifter handlar det om en handgranat som upptäcktes av hemtjänsten.
Nationella bombskyddet har oskadliggjort föremålet som placerats vid en port till ett flerfamiljshus i Trelleborg. Polisens hemsida rapporterar att de rör sig om ett mindre, skarpt föremål.
Efter att larmet om föremålet kom in på söndagsmorgonen gick ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA, ut i Sockerbruksområdet och boende har uppmanats att hålla sig inomhus.

Tysk häktas för misstänkt båtmord i Göteborg. En 64-årig tysk turist häktas på sannolika skäl misstänkt för mord i Göteborgs skärgård, skriver Expressen.
Mannen har varit anhållen sedan i torsdags och misstänks ha mördat en man i 70-årsåldern på en båt i Kattegatt, cirka 25 kilometer utanför de yttersta öarna i Göteborgs skärgård.
– De är tyskar och hade enligt den misstänkta varit med i en seglingstävling i Norge och var på väg hem när de blivit osams, säger åklagaren Maria Thorell till SvD.
Mannen nekar till brott.

Miljardförlikning efter bränderna på Hawaii. Hawaii har nått en förlikning efter de förödande skogsbränderna på Maui förra året, skriver flera medier.
Sju företag och myndigheter har gått med på att betala fyra miljarder dollar, motsvarande 42 miljarder kronor, med målsägande. Lite mindre än hälften av summan ska betalas av elbolaget Hawaiian Electric.
Det är inte klart hur branden startade men huvudspåret i utredningen är att det haft att göra med att kraftledningar som tillhörde elbolaget rasat.
Fler än 100 människor dog i bränderna och kostnaderna för skadorna har beräknats till sex miljarder dollar, enligt en rapport som publicerades i våras.

Brunnslock stulna i Skåne. Ett flertal brunnslock stals under natten till söndagen i skånska Hörby. Ingrid Willadsen, enhetschef för gatukontoret i Hörby kommun, berättar för P4 Malmöhus om att det är minst två gator som drabbats. Orangea koner har ställts ut för att varna trafikanterna om hålen i marken. Nya brunnslock kommer enligt uppgift att vara på plats inom några dagar.

Två till sjukhus efter bilbrand. Två män fördes till sjukhus efter att de skadats i en bilbrand. Bägge är i 20-årsåldern. En av männen uppges vara allvarligt skadad, den andra lindrigt. Branden skedde under natten till söndagen i Jörlanda. Vad exakt som hänt håller på att utredas, men polisen misstänker att det rör sig om ett bedrägeri. En förundersökning om vållande till kroppsskada och försäkringsbedrägeri har inletts.

 

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.