Till minne av Dick
Dick Sundevall 1946-2024

Till minne av Dick Sundevall

Av Nina Silventoinen 2024-07-19

Ett axplock av de minnestexter som skrivits om Para§rafs bortgångne chefredaktör Dick Sundevall.

Under de senaste åren har jag precis som många andra skribenter haft den stora förmånen att få samarbeta med Dick Sundevall om att i Magasinet Paragraf ge ut en rad krönikor. De har rört ytterst skiftande juridiska och politiska spörsmål. Jag gladde mig alltid åt våra kontakter. Dick personifierade magasinet.
Dick och jag kom efter hand att stå varandra nära. Han lämnar ett mycket kännbart tomrum efter sig.
Lennart Aspegren, juris hedersdoktor, Stockholms universitet

Det är svårt att hitta rätt ord för att beskriva känslorna vid beskedet om Dicks bortgång. Under decennier skrev vi tillsammans artiklar om rättssäkerhet och om samhällets olycksbarn. Mycket kraft ägnade vi ärendet med Joy Rahman som slutade med ny rättegång och hans frikännande. Jag gillade verkligen Dick och våra samtal. Saknaden är omåttlig.
Lågan har slocknat, men värmen dröjer kvar! Vila i frid i frid min vän.
Peter Althin, pensionerad advokat och politiker  

Det är med stor sorg jag nås av nyheten att min vän, journalisten och författaren Dick Sundevall omkommit. Är så tacksam att jag hann tacka dig för allt du lärt mig och alla skratt och allt stöd vi delat.
Sänder all min kärlek och spirit till familjen och dina barn!
Du försatt aldrig en möjlighet att berätta om den kärlek och stolthet du kände för dem.
Anekdoternas okrönte kung, vila i frid.
Peter Isaksson, medgrundare till Magasinet Paragraf 

En enorm förlust och så oerhört sorgligt. Kommer alltid ha varma minnen från tiden då jag som juriststudent för många år sedan välkomnades in i Dicks värld som krönikör på Magasinet Paragraf. Han var en stor inspirationskälla och vad man på jiddisch brukar kalla en riktig ”mensch”. En människa med ett stort hjärta och rättvisepatos. Han talade också alltid väldigt gott om sin familj. Mitt varma deltagande till er och jag beklagar sorgen. Stort tack för allt Dick och vila i frid.
Isabel Sommerfeld, jurist

Våra vägar korsades för första gången när jag pluggade till researcher på utbildningen där du var initiativtagare och föreläsare. Vi fann varandra snabbt, framförallt genom vårt gemensamma intresse för rättvisa och kriminalfrågor. Du såg mig, du tog mig under dina vingar, du lärde mig så oerhört mycket.
Jag vet att du var stolt över mig, du skröt ofta om att du hade landets bästa researcher. Men det är ju tack vare dig, även om du inte alltid höll med om det. Du var envis som få.
Tack för allt du lärt mig, tack för vår fina vänskap och tack för alla dina underhållande (och ofta väldigt långa) anekdoter om allt mellan himmel och jord.
Jag kommer sakna allt med dig och är så tacksam över att få haft dig som mentor och vän i närmare 15 års tid.
Du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta!
Vila i frid älskade vän.
Nina Silventoinen, medgrundare till Magasinet Paragraf

 


Nina Silventoinen är delägare och researchchef på Para§raf. När hon inte arbetar med Para§raf arbetar hon med program för olika TV-kanaler, hjäper produktionsbolag med research, gör poddar och arbetar med research åt advokater.
Därtill håller hon koll på att skribenterna på Para§raf har stavat rätt och ser till att det är ordning på Para§rafs ekonomi.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.