Nyhetsplock torsdag 17 oktober 2024

Publicerad 2024-10-17

Busschaufför backade på E4an – döms för vårdslöshet, ammunitionsgömma hittad på kyrkogård, Epa stoppad av polis - körde över 100 km/timmen, personlig assistent stal över 800 000 kronor av brukare och hund bands fast och övergavs när orkanen Milton drog in.

Busschaufför backade på E4:an – döms för vårdslöshet. En busschaufför som backade 300 meter på E4:an mellan Jönköping och Värnamo döms för vårdslöshet i trafik, rapporterar SVT Nyheter Jönköping.
Baklängesfärden ska ha föranletts av att chauffören missat en avfart. I videomaterial syns dessutom hur föraren tittar på videoklipp i sin mobil medan han kör. Chauffören har erkänt händelsen men nekat ansvar.
Busschauffören får böter på 11⁠ 200 kronor.

Ammunitionsgömma hittad på kyrkogård. Polisen har upptäckt en ammunitionsgömma dold på Östra kyrkogården i Malmö, rapporterar Sydsvenskan.
Detta efter underrättelser och information som gjorde platsen intressant att undersöka.
– I grund och botten är det här en brottsförebyggande insats. Vi gör den här sortens sökningar hela tiden på olika platser i stan, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Epa stoppad av polis – körde över 100 km/timmen. Under gårdagen stoppade polisen en A-traktor i Hedemora. Polisen följde efter fordonet under cirka en kilometer och uppmätte hastigheten till minst 100 km/h.
”Förare var en 15-årig pojke som av naturliga skäl inte hade behörighet att framföra en personbil. I och med att fordonet manipulerats till att kunna framföras i allt för höga hastigheter är det att betecknas som personbil vilket i sin tur innebär att pojken gjort sig skyldig till olovlig körning ”, skriver polisen på sin hemsida.
Bilen är tagen i beslag och pojkens föräldrar är informerade om misstankarna mot honom.

Personlig assistent stal över 800 000 kronor av brukare. En 46-årig kvinna i Västerås stal stora summor av en kvinna i 70-årsåldern som hon arbetade som personlig assistent åt. Nu har hon dömts till ett år och två månaders fängelse för grovt bedrägeri, skriver Vestmanlands Läns Tidning.
Kvinnan hade flera assistenter, och behövde bland annat hjälp med att betala räkningar. En annan av assistenterna märkte en konstig transaktion på kvinnans konto och slog larm. Det visade sig att kvinnan som nu fällts hade fört över pengar till sitt konto vid 26 tillfällen under 2022 genom att använda sin brukares bank-id och bankdosa. Den totala summan uppgick till närmare 860 000 kronor.

Hund bands fast och övergavs när orkanen Milton drog in. En 23-årig man i Florida åtalas för djurplågeri efter att ha bundit fast och övergett sin hund Trooper när orkanen Milton drog in, rapporterar NBC News.
– Här i Hillsborough ser vi allvarligt på grymhet mot djur, säger delstatsåklagaren Suzy Lopez.
Mannen riskerar nu fem års fängelse – men Lopez tycker att det är för lite och hoppas att politiker ska vara villiga att överväga hårdare straff för liknande fall i framtiden.
Hunden Trooper togs till veterinär och mår bra. Om inte poliser hade upptäckt honom hade han ”gått en säker död till mötes”, enligt åklagaren.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.