Nyhetsplock måndag 14 oktober 2024

Publicerad 2024-10-14

Sjukhus upp i stabsläge efter inbrott i vattentorn, våldtäkt i centrala Karlstad, ukrainsk journalist död i ryskt fängelse och Portland-polisens hittar droger i necessär märkt ”Inga droger”.

Sjukhus upp i stabsläge efter inbrott i vattentorn. Sjukhuset i Bollnäs har gått upp i stabsläge efter ett inbrott i stadens vattentorn under natten mot söndag, skriver Ljusnan.
Anledningen är att vattnet kan ha förorenats och att allt vatten som används till mat och dryck i Bollnäs tätort och Freluga måste kokas som en försiktighetsåtgärd.
Helsingevattens vd Ylva Jedebäck Lindberg utesluter att inbrottet handlar om ett pojkstreck eller spontan idé. Vattenverket ligger avsides och på en väg där man inte vanligen passerar.
– Man behöver ha verktyg med sig och hålla på en stund. Det är bom och lås och larm när ytterdörren öppnas, förklarar hon.
Hon betonar att man inte vet om de som gjort inbrott tagit sig så långt som till dricksvattenbassängen, men som en ren försiktighetsåtgärd uppmanas boende nu att koka vattnet. Ett VMA (viktigt meddelande till allmänheten), har skickats ut.

Våldtäkt i centrala Karlstad. Natten till söndagen utsattes en kvinna i 20-årsåldern för en våldtäkt i centrala Karlstad, av en för henne okänd gärningsman.
Polisen utreder brottet och har genomfört bevissäkring, förhör, brottsplatsundersökning och annan inhämtning av information.
Polisen larmades vid 03.24 natten till söndagen och våldtäkten skedde i stadsdelen Klara, längs älven i höjd med Regementsgatan.
Ännu har ingen gripits misstänkt för brottet. Polisen önskar få tips från eventuella vittnen.

Ukrainsk journalist död i ryskt fängelse. Den ukrainska journalisten Viktoriia Rosjtjyna, 27, som skildrade livet i de ryskockuperade områdena har dött i ryskt fängelse, skriver BBC.
Hon tillfångatogs av ryska styrkor i augusti 2023 och det tog nio månader för Ryssland att bekräfta att hon gripits, men de gav ingen anledning till varför.
Nu har hennes pappa fått ett kortfattat brev från landets försvarsdepartement med information om att hon dött den 19 september. Ryssland har inte gett någon förklaring till varför hon avlidit.

Portland-polisens hittar droger i necessär märkt ”Inga droger”. Polisen i Portland stoppade en misstänkt stulen bil och hittade en necessär med texten ”Definitely Not a bag full of Drugs” (Definitivt inte en väska full med droger). I den låg flera mindre plastpåsar – med just droger. Minst tio gram fentanyl och metamfetamin hittades, men också en pistol, en stor bunt med kontanter och en digital mindre våg.
”Föraren och passageraren har frihetsberövats – misstänkta för fler brott”, skriver Portlandpolisen på X.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.