Nyhetsplock måndag 23 september 2024

Publicerad 2024-09-23

Fyra personer skjutna till döds, en död efter villabrand, kvinna stickskadad och flera gärningspersoner försökte sätta eld på tonåring.

Fyra personer skjutna till döds. Sent på lördagen, lokal tid, sköts fyra personer ihjäl vid en skottlossning i staden Brimingham i delstaten Alabama, USA. Dessutom skadades ett tiotal personer, exakt antal har ännu inte kunnat fastställas. Polisen tror att flera personer öppnade eld bland folkmassan i nöjesdistriktet Five Points South. Något motiv till skjutningen har ännu inte framkommit. Polisen kontrollerar övervakningskameror och hör alla vittnen. Ännu har ingen misstänkt gripits för dådet.

En död efter villabrand. Under natten till söndagen utbröt en brand i Sveg. Räddningstjänsten var snabbt på plats men de lyckades inte rädda den person som befann sig i huset. Det rör sig om en äldre man som var folkbokförd på adressen. Anhöriga har underrättats om dödsfallet. I nuläget är polis inte säker på om branden var en olycka eller anlagd, därför har en förundersökning gällande mordbrand inletts.

Kvinna stickskadad. Polisen larmades till en adress i Kalmar efter larm om en pågående misshandel. Första patrullen på plats fann en kvinna i 30-årsåldern med stickskador. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans med allvarliga, men enligt uppgift inte livshotande skador.
”På platsen anträffas även en man som misstänks för att ha tillfogat kvinnan skador med någon form av vasst tillhygge”, skriver polisen på sin hemsida.
Mannen som polisen fanns på plats, är i 35-årsåldern och greps på plats. Senare anhölls mannen efter beslut av åklagare, som misstänkt för försök till mord.

Flera gärningspersoner försökte sätta eld på tonåring. En pojke i tonåren fick under natten till söndagen bränsle hällt över sig. Därefter försökte fler misstänkta gärningspersoner sätta eld på honom. De ska därefter har lämnat platsen springande. Pojken fick brännskador på armen och fördes till sjukhus med ambulans för vård. Motivet till dådet är ännu okänt, likaså om brottsoffret kände de misstänkta. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel, ingen har ännu gripits.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.