Nyhetsplock lördag 10 augusti 2024

Publicerad 2024-08-10

Tredje person gripen för attentatsplaner mot Taylor Swift-konserter, amerikansk rappare gripen för slagsmål, man gripen för kvinnomord i Arvika och tonåring misstänkt för misshandel på Kaninlandet.

Tredje person gripen för attentatsplaner mot Taylor Swift-konserter. Två personer är sedan tidigare gripna för att ha planerat ett terrorattentat mot tre Taylor Swift-konserter i Wien. Polisen ställde inte de tre framträdandena när planerna blev uppdagade. Nu har en tredje person gripits för sin inblandning. Det är tre män som frihetsberövats som är 17, 19 respektive 18 år gamla.

Amerikansk rappare gripen för slagsmål. Travis Scott greps av fransk polis under en hotellvistelse i Paris. Han var på plats för att titta på OS. Av något skäl hamnade artisten i bråk med sin egen livvakt och ett slagsmål utbröt, vilket medförde att polis tillkallades. Travis Scott har miljontals lyssningar på Spotify och räknas som en av världens mest framgångsrika rappare. Dessutom har han två barn tillsammans den amerikanska realitystjärnan Kylie Jenner, halvsyster till Kim Kardashian.

Man gripen för kvinnomord i Arvika. Under torsdagskvällen larmades polis till en bostadsadress i centrala Arvika efter rapporter om en livlös kvinna. På plats hittades en person som bragts om livet. En man i 40-årsåldern som kände brottsoffret greps som misstänkt för mord. Ytterligare detaljer kring brottet vill inte polisen gå ut med, de hänvisar till förundersökningssekretessen.

Tonåring misstänkt för misshandel på Kaninlandet. Polis tillkallades av personal på nöjesparken Liseberg i Göteborg efter att ett tiotal personer hamnat i bråk. Allt började i kön till en av attraktionerna i Kaninlandet. Vad som föranledde slagsmålet har inte offentliggjorts.
– Det var en lite rörig historia. Det är flera parter inblandade och det är alltid komplicerat … En flicka i övre tonåren misstänks för misshandel tillsammans med ytterligare en person. Målsägande är två flickor som är jämnåriga, säger August Brandt presstalesperson på polisen till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.