Nyhetsplock onsdag 7 augusti 2024

Publicerad 2024-08-07

23-åring åtalas för tre mordförsök, man hittad död i häkte, åtalas för att ha huggit tonårspojke, nytt dödsfall av Northvolt-personal och 71-årig tysk misstänks ha dränkts.

23-åring åtalas för tre mordförsök. En man åtalas för tre mordförsök mot sju olika personer i Malmöområdet. Den 23-årige mannen ska enligt åtalet ha avfyrat skjutvapen mot flera olika bostäder i Oxie och i Malmö under ett par dagar i december förra året. Ett av brottsoffren träffades i armarna. Vid de andra skjutningarna träffades ingen, men flera personer befann sig i livsfara. Den tilltalade åtalas även för grovt vapenbrott.

Man hittad död i häkte. En man hittades under helgen död i häktet på Hinseberg. Krisstöd har getts personalen. En polisanmälan har gjorts, samtidigt genomför Kriminalvården en internutredning.
– Det som hänt är oerhört tragiskt. Vad vi kan se har våra rutiner följts, utredningen får visa om vi kunde gjort något annorlunda, säger häkteschefen Maria Herlitz till Nerikes Allehanda.
Enligt Herlitz har mannen tagit sitt eget liv.

Åtalas för att ha huggit tonårspojke. En tonårspojke knivhöggs i en av Stockholms tunnelbanor i juni, nu åtalas den misstänkta gärningsmannen. Brottsoffret höggs i ryggen, men lyckades fly iväg. Enligt vad som framgår av åklagarens stämningsansökan, ska motivet till attacken ha varit hatbrottsrelaterat.

Nytt dödsfall av Northvolt-personal. Under 2024 har tre anställda på Northvolt oförklarligt dött på fabriken i Skellefteå. I juli skedde ännu ett dödsfall, polisen framhåller dock att personen dog utanför arbetsplatsen. Miljbrottsgruppen i polisregion Nord utreder eventuella samband mellan händelserna, dock finns i nuläget inga brottsmisstankar och någon förundersökning har inte inletts.

71-årig tysk misstänks ha dränkts. Två äldre män från Tyskland var ute tillsammans i Göteborgs skärgård, en av dem hittades sedan död i vattnet.
– De två männen färdades tillsammans i en trimaran. Passagerare på en förbipasserande båt såg offret i vattnet och slog larm. 71-åringens kropp bärgades och han dödförklarades på sjukhus, misstanken är att han har blivit dränkt. Nu håller vi kompletterande förhör, gör tekniska undersökningar och inväntar obduktionsprotokoll, säger senior åklagare Maria Thorell som leder utredningen i ett uttalande.
Den avlidnes vän har häktats misstänkt för mord.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.